Lacoste – Historien och mystiken bakom den ikoniska krokodilen

Lacoste är ett välkänt varumärke som de flesta av oss känner igen. Men vad är historien bakom det här märket och hur kom den ikoniska krokodilen på logotypen till? I det här blogginlägget ska vi dyka ned lite djupare i Lacostes historia. Vi kommer att titta på märkets ursprung, dess kultstatus och hur det har blivit synonymt med sportkläder. Häng med!

Lacoste är ett varumärke som grundades av den franske tennisspelaren René Lacoste, tillsammans med André Gillier 1933. Idén bakom märket var att skapa sportkläder som var både funktionella och bekväma att bära. Lacostes första produkt var en tenniströja av jerseytyg med en kortärmad och luftig design. Den var per definition innovativ eftersom det tidigare var standard att spela i bomullsskjortor och med en tung tröja utanpå. Trots att tröjan var enkel och funktionell, var det den lilla krokodil som skulle föra Lacoste till framgång. René Lacoste kallades för ”Krokodilen” på grund av ett vad som han gjort sig förtjänt av under en Davis Cup-match Sverige mot Frankrike år 1927 i Boston.
Den ursprungliga krokodilen på Lacostes logotyp var en hyllning till René Lacoste själv. Krokodilen symboliserade hans tuffa och outtröttliga inställning på planen. Den lilla krokodilen var en perfekt representation av märkets filosofi och produkter. Märket skulle bli känt för att tillverka kläder med hög funktionalitet och för att bibehålla sin enkla och klassiska nordiska design.

Under 1960-talet blev Lacoste ett kultvarumärke för amerikanska collegestudenter. Polotröjan, med den berömda krokodilen, blev en viktig symbol för denna ungdomsgeneration, som kände sig attraherad av både elegansen och det sportiga utseendet av Lacoste. Polo-tröjans enkla och klassiska design gjorde att den passade lika bra på tennisplanen som på universitetscampus. Krokodilen var plötsligt en symbol för elegans och individuell stil. I slutet av 1960-talet hade Lacoste blivit en ikonisk symbol för både klass och glans.

Under senare år har Lacoste utvidgat sitt sortiment och inkluderar nu en hel mängd olika kläder för både män och kvinnor. Men oavsett om det är en enkel tenniströja eller en exklusiv parfym, så är lacoste fortfarande förknippat med sin signaturkrokodil och sin enkla nordiska design. Lacoste är ett varumärke som har lyckats skapa en stark koppling till sportvärlden. Men med sin enkla elegans och tidlösa design är Lacoste också ett varumärke som kan bäras i alla sammanhang, oavsett tillfälle eller tillfälle.

Lacoste har verkligen blivit ett av de mest ikoniska varumärkena på marknaden. Det är en symbol för både stil och funktionalitet, och historien bakom krokodilen på logotypen är en förklaring till märkets popularitet. Förutom dess sportiga associationer är Lacoste också känt för sin distinkta design stil. Detta gör att märket är lika populärt bland både atleter och fashionister. Sammanfattningsvis, om du vill ha en produkt som är tidlös, klassisk och elegant, då är det en Lacoste tröja eller en Lacoste produkt som du ska satsa på. De har 80 års erfarenhet av att tillverka kläder med hög funktionalitet och stil.